Viikon aiheena käytiin läpi verkkoyhteisöjä ja Kaplanin ja Haenlein teoriaa sosiaalisen median osista. Ryhmä sai tehtäväkseen ideoida kuvitteellisen yrityksen ja pohtia miten se hyödyntää internetin tarjoamia mahdollisuuksia.

KickAss Travel Company

Kuvitteellinen matkatoimistomme KickAss Travel Company myy elämys- ja aktiivilomia. KickAss Travel Company tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden räätälöidä lomansa omien harrastusmieltymyksien mukaan ja yritys tarpeen tullen esittelee sopivimpia lomakohteita harrastelijoille, kuten esimerkiksi golfaajille ja vuorikiipeilijöille. Yrityksen lomakohdelistalta löytyvät myös ratsastukseen, sukeltamiseen, pyöräilyyn, kalastukseen, lasketteluun, surffaukseen, riippuliitoon, veneilyyn, snorklaukseen ja patikointiin profiloituneita matkakohteita. KickAss Travel Companyn mahdollisia asiakkaita ovat harrastelijat ja urheilijat, sekä elämyksiä ja kokemuksia hakevat ihmiset.

surffaus.jpg


Aktiivisimmillaan KickAss Travel Company on Facebookissa

KickAss Travel Company tulee lähelle asiakasta järjestämällä avoimia keskusteluja Facebook-sivuillaan. Tämän avulla voidaan selvittää esimerkiki kysyntää eri matkakohteille sekä matkatyypeille ja saatujen vastausten pohjalta rakentaa KickAss Travel Companyn tarjontaa. Tämän lisäksi yritys jakaa asiakkaiden ottamia kuvia ja GoProlla kuvattu lyhyitä videopätkiä osana markkinointia.

Yrityksellä on vahva luotto asiakkaisiinsa ja se on valmis antamaan 50€ alennuksen matkasta, jos asiakas kirjoittaa lyhyen matkapäiväkirjan yrityksen facebook-sivulle matkastaan. Näin saadaan markkinoinnillista tekstiä myös muiden, ei pelkästään yrityksen, näkökulmasta. Toki yritys kantaa vastuun kaikista teksteistä ja tarvittaessa muokkaa niitä.

 KickAss Travel Company hyödyntää edellä mainittujen keinojen lisäksi tuotesijoittelua ja pelillistämistä.  Yritys on luonut Facebookiin Lomille lompsis -pelin. Pelin ideana on raaputtaa arvasta kolme samaa KickAss Travel Companyn yhteistyöyritysten tuotetta, jolloin osallistuja voittaa kyseiseen harrastusteemaan räätälöidyn matkan.

Kiipeily.jpg

Yrityksen löytää myös Instagramista. KickAss Travel ei pyri kamppailemaan kauniilla lomakuvilla, koska sellaisia sivuja Instagramissa on paljon. Instagram on käytössä harrastusteemaisiin ainutlaatuisiin kuviin (esim. kuvia kiipeilyretkiltä, snorklauksesta jne.) Instagram pyritään kuitenkin pitämään tyylikkäänä, ja kuvat valitaan aina tarkasti.  

-E.K.